Amb els bons amics lleidetans i grans professionals de la gastronomia, Enric Ribera i Pilar, hem descobert el Saroa, al cor de Lleida, el restaurant de Salvador Trabalón i Aroa Núñez de cuina d’autor, de proximitat i de la terra, molt treballada i riquíssima, ben servida per Carla, en un marc molt agradable. El Salvador ja el coneixíem per la seva bona tasca d’avant de fogons tan importans com El Celler de Can Roca; elBulli; El Castell de Ciutat; el Guggenhein; el Mas Pau; y el Dolce Stil Novo (Torino, Italia). L’any 2020, concretament el 1 de juliol, va convertir en realitat el seu somni de tenir un restaurant propi a Lleida i així va nèixer el Saroa per oferir la seva cuina del gust, gastronómica de proximitat catalana sense oblidar alguns plats típicament de la Terra Ferma con els cargols. L’establiment é agradable, amb una barra a l’entrada a la que segueix el menjador d’estil minimalista, amb una capcitat per fins a 30 comensals. El dirigeix amb molta professionalitat la Carla Casanova. El celler té unes 90 referències.
Especialitats de la casa
– Canaló de pollastre de la Torre d’Erbull amb betxamel trufada i formatge Lligat d’ovella: 19,00€
– Jarret de porc ecológic de Solsona glaçejat amb mel, soja i llimó: 21,50€
– Terrina de foie micuit amb anguila fumada i llimó amarg: 14,50€
– Cargols de Ponts guisats amb cansalda de porc de Solsona i farigola: 14,50€;
– Làmines de tonyina vermella Balfegó curada amb sal i dashi de romesco: 19,00€.
– Cacao, xocolata blanca i cafè: 6,00€
– Menú de Cuina de Lleida, 35,00€
– Menú Degustació Saroa, 50,00€.
– Vi de la casa: Cíclic Negre Celler la Gravera, 26,80€. I el Ekam Celler Castell d’Encus, 29,00€.