El xef, Xavier Civit, amb una llarga trajectòria professional a la Conca de Barberà, juntament amb Maite Espasa, que s’encarrega de dirigir el menjador, es van fer càrrec del Sant Francesc Restaurant, de Montblanc, des de l’estiu del 2019, rellevant a Carles Barneda, amb el que venien ja col·laborant anteriorment. En Carles el va agafar al 2015 per concessió municipal. El restaurant Sant Francesc forma part del conjunt arquitectònic de l’església del mateix nom, ja fa temps sense funció religiosa. Contrasten, a la gran plaça montblanquina on es troba aquest establiment, les seves línies contemporànies i avantguardistes amb el conjunt històric que alberga en el seu interior un claustre preciós. En aquest singular marc, lluminós a través de grans finestrals, amb vista a la muralla, l’oferta gastronòmica es basa únicament en menús de cuina tradicional amb tocs d’autor, seguint el mercat i els productes de temporada.
Especialitats de la casa
– Risotto de temporada:
– Bacallà al carbó amb parmentier de pèsol i mel:
– Risotto de sípia carxofa i plàcton marí:
– Espatlla de xai a baixa temperatura:
– Medallons de rap a la crema d’avellanes:
– Escuma d’arròs amb carquinyolis:
– Menú diari: 15,00 €
– Menú festius migdia: 25,00 €
– Vi de la Casa: Josep Foraster., 17,00 €