Nou Moderno va obtenir en el 2015 el guardó en la categoria de Restaurants dels premis d’Enoturisme de Catalunya de la Generalitat, Hereu de la llarga tradició del Bar-Restaurant Moderno (1967), el Nou Moderno neix el 2011 amb la vocació d’obrir el pot de les essències de la Terra Alta a tots els seus visitants. Fa tres generacions que es dediquen a hostatjar i donar acollida als que volen gaudir dels productes i de l’entorn d’aquesta terra, aportant l’experiència i la sapiència en l’elaboració dels plats clàssics, amb revisions actualitzades de plats elaborats amb productes autòctons i organitzant tastos i col·laborant amb la D.O., cellers i distribuïdors de forma habitual. El Nou Moderno és un lloc de repòs i de calma, així com en punt de partida de múltiples activitats que es poden desenvolupar en l’entorn gairebé verge que l’envolta. I és el germà petit del Bar Moderno, local inaugurat pels avis Jepo i Roseta, ja fa gairebé 50 anys. La Rosa Vallestí, la néta de la Roseta, juntament amb la Teresa Vandellòs, la seva mare, són les cuineres de nostra casa. La Teresa aporta l’experiència i la sapiència en l’elaboració dels plats clàssics de la Terra Alta, exemples en són la truita en suc, la clotxa o el fricandó de vedella, recepta original de la iaia. La Rosa dóna una guspira d’innovació a la nostra carta, amb revisions actualitzades de plats elaborats amb productes autòctons, cuina amb tocs de fusió i menús de tast maridats amb vins de la Terra Alta. Plats divertits i a la vegada honestos i respectuosos amb el producte i el medi en què s’han cultivat. El seu germà, Josep M. té cura de la sala i del celler, amb unes 200 referències. El vi, element essencial de la cultura i del desenvolupament socioeconòmic de la comarca, també és un producte estrella de la casa. Com a família d’arrel pagesa defensen la presència dels vins del poble i de la D.O. que l’empara.
Especialitats de la casa
– Ravioli d’esqueixada de bacallà: 8,50 €
– Confit d’ànec al perfum de taronja: 10,00 €
– Llom de bacallà confitat, espàrrecs verds temporats i magrana 12,00 €
– Fricandó amb làmines de xampinyó: 7,00 €
– Melós de corder amb patata farcida del rostit: 12,00 €
– Menú: 15,00 €
– Menú Caps de Setmana: 18,00 €
– Menú Capsa de Tastets: 25,00 €
– Menú Plegant Olives: 40,00 €
– Vi de la Casa: La Moderna blanc i negre D.O Terra Alta. (vinyes pròpies de Moranillo), 12,00 €