Fundat en els anys 70 sobre la concessió d’una antiga cafeteria pels actuals propietaris, que també tenen l’hotel Porto Crist i l’Hotel Cap de Creus, s’ha desenvolupat fins a convertir-se en el restaurant n..1 del Port de la Selva per la seva cuina mediterrània molt bé elaborada i un producte de primeríssima qualitat procedent fonamentalment de la veïna llotja de pescadors. El xef és Alejandro, format a la casa, amb estatges en la Costa del Sol. Utilitza peixos i mariscs molt frescos, encertant en els punts de cocció. Els arrossos, ja siguin de cabra de mar, de llagosta o llamàntol i la paella marinera són plats que surten brodats de la cuina. Dirigeix el menjador, que té una capacitat para fins a 80 comensals i una decoració marinera, amb excel·lents vistes al mar, Josep Verges, fill del propietari. La denominació del restaurant respon a un nom turístic procedent del Comtat de Galícia, Monterrey, sense relació especial amb l’actual propietat.
Especialitats de la casa
– Sopa de pescadors amb peix de roca de Cap de Creus amb perfum d’anissats: 10,00 €
– Tataki de tonyina amb salsa de soja: 14,50 €
– Carpaccio de gambes vermella del Cap de Creus: 19,50 €
– Llobarro de la costa a la sal: 24,50 €
– Orada de la Costa Brava al perfum de l’all cremat: 15,00 €
– Flam casolà: 4,50 €
– :
– :
– Vi de la Casa: Peralada., 17,00 €