El matrimoni Ramón Vives i Montserrat Invernon van inaugurar Les Espelmes l’any 1970, al Coll de Lilla entre Valls I Montblanc, en plena natura de bosc, a una altura de més de 500 metres, que ocupa un espai des del qual es pot contemplar el Camp de Tarragona i, en l’horitzó, el mar Mediterrani, gaudint d’unes vistes certament excepcionals. La zona no disposava en aquells anys de llum elèctrica i per les nits s’il·luminava totes les taules amb espelmes. Inicialment el restaurant es va denominar “Mirador del Camp de Tarragona” però popularment era conegut com “Les Espelmes”, de manera que amb el pas del temps es va optar per aquest nom. Des d’un primer moment la seva molt bona cuina tradicional justifica sobradament la visita a l’establiment situat quasi a la part més alta del Coll de Lilla. I sobretot en temporada per les seves calçotades. El restaurant disposa de diferents menjadors, de rústica decoració amb tocs elegants. Ofereix una carta de plats molt saborosos de cuina catalana tradicional, principalment d‘excel·lents carns, que elabora amb gran sapiència culinària Montserrat, mentre que Ramon dirigeix les sales. Disposa també d’un important celler amb unes 300 referències de vins i caves. El vi de la casa és de les comarques tarragonines. El servei és molt amable.
Especialitats:
-Escudella: 11,00€
-Cargols a la llauna o picantons: 15,40€
-graellada de carns, 18,70€
-Llobarro al forn, 16,50€
-Llenguado “meunière” amb verduretes, 17,60€
-Filet de bou Blak Angus, 22,00€
-Assortiment de pastisseria variada, 6,00€
– Vi de la Casa: de les comarques tarragonines.
Servei
Aire condicionat, aparcament, terrassa i 2 menjadors privats per fins a 130 comensals.