Enoteca (del grec”vi”i”celler”) és un restaurant o local en el qual se serveix i es comercialitza vi. Existeix la possibilitat en algunes enoteques de servir-se aperitius juntament amb el vi. Una de les missions de la enoteca és la divulgació de la cultura enològica i per aquesta raó és freqüent que es realitzin tastos de vi, rondes de degustació, tertúlies, etc. L’Enoteca, situada al centre d’Escaldes Engordany (Andorra), neix al 2011 fruit de l’associació d’un grup d’amics, professionals de la restauració, amb l’objectiu d’oferir productes de proximitat i de temporada, així com maridarlos amb els millors vins del moment. L’any passat, 2020, José Antonio Guillermo que era un soci i estava al capdavant de la sala i la gestió es va convertir en l’únic propietari i va redecorà l’espai físic del restaurant. Pero la pandèmia del Covid-19 el va tenir tancat fins el maig aquest any, 2021, deixant com a responsable del local a la seva germana Kati. El restaurant treballa un estil de cuina contemporània, de mercat, utilitzant receptes clàssiques i modernes de la gastronomia, propera a tot el públic, amb una filosofia que té com a fil conductor el”pica-pica”que tan de moda està actualment. Ocupa un petit local remodelat en la decoració l’any 2021, i amb una capacitat per fins a 48 comensals, en el qual destaca una petita sala privada ”enacoteca” on s’exposen una quantitat molt considerable de vins de primeres marques nacionals i estrangeres. Un dels objectius de l’establiment és també fer descobrir als comensals vins, regions vinícoles i raïms, una mica oblidades o poc comercials, sense oblidar els licors i destil·lats, en els quals destaquen les ginebres. El total de referències del celler ronda les 700.
Especialitats de la casa
Patates braves, 6,50 €
El clàssic d’ou fregit sobre patata al caliu i foie, 15,25 €
Canelons casolans tradicionals, 12,95 €
Taula d’embotits ibèrics 80 gr., 17,00 €
”Carpaccio”de presa ibèrica amb oli de tòfona i parmesà, 13,65 €
Entrecot de bruna, 19,95 €
Peix del dia segons mercat, s/m.
Tiramisú, 6,50 €
Cheescake”, 6.50 €
Menú diari, 25,00 €
Vins de la casa: Sao Jove, Via Terra, Tocat de l’Ala, 16,50 € a 19,85 €