Encara que Emilio Vicente, propietari fundador i ànima d’aquest restaurant es va jubilar l’abril del 2021, La Goleta continua amb la mateixa filosofia i, el que és més important, el mateix equip. Alfonso Reyes, format a la prestigiosa escola Hofmann de Barcelona, i amb experiència contrastada -ha treballat al restaurant Azurmendi (tres estrelles Michelin)- condueix la direcció de La Goleta amb entusiasme i gran professionalitat i manté l'establiment com un dels millors de la Costa Daurada. Situat justament al costat d’una de les cales més boniques i conegudes de la nostra costa, la platja “dels Capellans”, a Salou, aquest restaurant es va inaugurar l’any 1986, pels germans Ángel y Emilio Vicente. Per arribar a ell, des de Salou, hem d’agafar la carretera de la costa, fer aproximadament un quilòmetre i agafar el carrer Gavina que baixa a la platja i mor pràcticament davant de l’establiment, a uns 30 metres de l’encreuament. Accedim a La Goleta pel bar, en el qual es pot prendre l’aperitiu i, si escau, fer l’espera més breu. Ja al menjador, que té una decoració marinera, el comensal pot gaudir d’unes vistes extraordinàries del Mediterrani i de la platja, des dels grans finestrals; i més encara si se situa a la terrassa envidrada. Amb la carta a la mà, trobem una gran varietat d’opcions culinàries, dins d’una línia bàsica de cuina mediterrània i marinera catalana, que inclou al seu torn plats de cuina internacional i de notable elaboració. És una cuina de mercat que fonamentalment s’assorteix de peixos i mariscs frescos de la nostra costa, portats a diari des de la llotja de Tarragona pel seu director Alfonso Reyes i elaborats amb encert i bona tècnica pel xef aragonès José Antonio Martínez i el seu equip. El compromís amb la qualitat del producte que tenen tant el José Antonio com a l’Alfonso fan que el restaurant conservi el prestigi que ha assolit durant els últims 37 anys. La Guia Gourmand ja va proclamar “Xef de l’Any 2004” al Jose Antonio Martínez. El celler de La Goleta té unes 100 referències i està a cura del sommelier i maitre del local, el sevillà, Ignacio Ureña.
– Gamba vermella de Tarragona: 50,00 €
– Amanida de llagostins amb alvocat i vinagreta de caviar 22,00 €
– Llobarro a la sal: 30,00 €
– Mil fulls de crema i nata amb fruits vermells 10,00 €
– Menús d’empresa: a partir de 60,00 €
– Vi de la Casa: Solimar de Muller DO Tarragona: 21,00 €; Sindicat de la figuera DO Montsant 23,00 €