Encara que Emilio Vicente, propietari fundador i ànima d’aquest restaurant, es va jubilar l’abril del 2021, La Goleta continua amb la mateixa filosofia i, el que és més important, el mateix esperit. Ara n’assumeix la direcció Ignacio Ureña, qui ha estat maître i sommelier amb una trajectòria de més d’11 anys al restaurant, des d’on ha contribuït a consolidar el seu prestigi i a garantir una experiència de sala impecable. Amb ell al capdavant, La Goleta manté la seva essència i la qualitat que l’han convertit en un referent de la Costa Daurada. Situat justament al costat d’una de les cales més boniques i conegudes de la nostra costa, la platja dels Capellans, a Salou, aquest restaurant es va inaugurar l’any 1986 pels germans Ángel i Emilio Vicente. Per arribar-hi des de Salou, cal agafar la carretera de la costa, fer aproximadament un quilòmetre i baixar pel carrer Gavina, que porta directament a la platja i mor pràcticament davant de l’establiment, a uns 30 metres de l’encreuament. S’hi accedeix pel bar, on es pot prendre un aperitiu i fer més breu l’espera. Ja al menjador, decorat amb un estil mariner, el comensal pot gaudir d’unes vistes extraordinàries del Mediterrani i de la platja, gràcies als grans finestrals, o des de la terrassa envidrada. Amb la carta a la mà, trobem una gran varietat d’opcions dins d’una línia bàsica de cuina mediterrània i marinera catalana, amb plats de cuina internacional de notable elaboració. Es tracta d’una cuina de mercat, centrada fonamentalment en peixos i mariscs frescos de la nostra costa, portats diàriament des de la llotja de Tarragona i elaborats amb encert i bona tècnica pel xef aragonès José Antonio Martínez i el seu equip. El compromís amb la qualitat del producte fa que el restaurant conservi el prestigi assolit durant els darrers 37 anys. Cal recordar que La Guia Gourmand ja va proclamar “Xef de l’Any 2004” a José Antonio Martínez. El celler de La Goleta, amb unes 100 referències, destaca per la seva acurada selecció i per la promoció de vins de la regió, amb especial atenció a les denominacions d’origen pròximes.
– Gamba vermella de Tarragona: 50,00 €
– Amanida de llagostins amb alvocat i vinagreta de caviar 23,00 €
– Peix salvatge de la Costa Mediterrània: preu S/M
– Mil fulls de crema i nata amb fruits vermells 10,00 €
– Menús d’empresa: a partir de 65,00 €
– Menús degustació nit: 50,00-55,00 €
– Vi de la Casa: Diverses recomanacions de vins de la zona