La gastronomia és una de les grans apostes de l’Hotel Espanya que compta amb Martín Berasategui com a director gastronòmic. Al Restaurant Fonda Espanya, el prestigiós xef basc recupera l’antic concepte de les fondes apostant per la cuina més tradicional de la terra amb una picada d’ullet d’actualitat. Al capdavant dels fogons d’Hotel Espanya i Fonda Espanya estan els germans espinosa sota les directrius de Berasategui. El restaurant se situa en el menjador modernista de l’Hotel Espanya, originalment projectat i decorat per Domènech i Montaner, un entorn de ric interès patrimonial on els elements històrics es potencien i inspiren als nous; els seus miralls, llums, mosaics, taules de marbre, etc… són admirables. A la Fonda Espanya, Martín Berasategui pretén apropar el seu reconegut concepte culinari a tots els públics buscant elaboracions senzilles, equilibrades i suculentes que rendeixen tribut als orígens del reconegut cuiner. Ofereix una cuina d’arrels tradicionals, actualitzada, presentada amb imaginació i basada en els millors productes del mercat. El director de sala, que té una capacitat per a uns 65 comensals, és Albert Antín, que exerceix també de sommelier, al capdavant del celler amb unes 50 referències.
Especialitats de la casa
– Coca de Jurel amb al albergínia fumada, gelat d’alfàbrega i pinyons: 9,90 €
– Fricandó de tonyina i rebozuelos: 18,70 €
– Xai de llet amb poma verda i llet d’ovella: 18,20 €
– Préssec, crema catalana i gerds: 7,00 €
– Menú: 79,00 €
– Menú degustació: 118,00 €