La Fonda El Recó, situada al bell mig del poble de Cornudella de Montsant, en una cantonada de la plaça de la Vila, és coneguda també com l’Hostal del Racó, tal com la gent gran, tradicionalment, l’anomenava. La data de 1794 que avui rumbeja en la seva portalada es pensa que pertany més a una remodelació de la seva façana, que a la seva creació. Els clients de la seva primera època eren segurament els antics traginers, que bastaixaven mercaderies de les terres de Lleida fins als mercats del Camp de Tarragona i viceversa; era una parada de carros i cavalleries en un punt de encreuament de camins. L’Hostal va tenir diversos hostalers i administradors, fins al 1946 que pasa a ser propietat de la família Franquet, que en el pas del temps la modernitzat sense perdre les seves arrels.
Actualment al capdavant de la Fonda hi ha en Jordi Estivill Franquet, 4ª generació de la família, que fa també de xef. En el menjador, de decoració antiga, situat en el primer pis, ofereixen una molt bona cuina catalana tradicional de les terres d’interior.
Especialitats de la casa
– Canelons:
– Caragols dolços i coents:
– Bacallà a l’oli de carbó i samfaina:
– Conill a la cassola rostit amb herbes del Montsant:
– Cua de bou guisada al vermut Miró:
– Pijama especial:
– Menú 1794: 20,00 €
– Menú Brases: 27,00 €
– Vi de la Casa: Flor d’Englora (DO Cataluna.