El restaurant forma part del Grup Ramonet, de la família Ballarín, Vall-Llaura, Francés, tres generacions, que va començar amb una petita bodega del segle XVIII situada en ple cor del barri de la Barceloneta. Actualment el Grup compta amb quatre locals: la bodega la Fresca, una de les referències del barri en tapes, racions i platillos en un ambient distès; la botiga gourmet i de vins Vinoteca; Can Ramonet, l’emblemàtic restaurant ubicat a la casa més antiga del barri i el més jove i El Nou Ramonet que va néixer el 2009. Dirigit per l’Ana Sánchez, fidel a l’original en tracte humà i culinari, també en nom, però amb un format més divertit i versàtil, ha començaments del 2016 va iniciar un trajecte reformista sota l’assessorament de Jordi Herrera (chef del restaurant Manairó), donant una volta a la carta amb plats nous de cuina marinera de la Barceloneta com a base però amb una visió més gastronòmica i mimada. Amb immillorable producte del mar, la nova visió gastronòmica és un projecte de llarg recorregut, en el que es manté la base de la cuina marinera tradicional i es reorienta cap a un camí culinari propi amb personalitat marcada que resulta en una atractiva i actual proposta gastronòmica, mimant presentacions i canviant tècniques de cocció, oferint plats nous, actuals, alguns d’ells del receptari històric de Can Ramonet però revisats amb plats temperamentals i amb caràcter propi. La nova proposta manté la relació qualitat-preu que caracteritza les propostes de Grup Ramonet. El restaurant s’inicia amb una llarga barra a l’entrada per àpats informals, aperitius i vermuts i diverses sales per trobar l’espai que agradi ral comensal. Vins a copes, cerveses d’importació i tapes per gaudir del gran finestral dividit de l’entrada, o dels seus barrils, i carta per compartir en una taula sense estovalles. Informalitat ben entesa, colors nàutics i ambient amable. El mar, el barri i el producte en estat pur són l’essència de l’establiment amb identitat gastronòmica en ple barri de la Barceloneta. Un espai privilegiat amb una cuina oberta ininterrompudament. La seva arquitectura permet tenir una sala a mida per grups, en la intimitat de grans i encantadors reservats aptes per formacions de 25, 50 i fins a 60 comensals.
Especialitats de la casa
– Canelons de bou de mar amb xips de peix i torrades: 14,80 €
– Sopa de pescadors amb ou escaldat, pa torrat i allioli: 12,50 €
– Cigrons amb botifarra negra de peix a la cassola: 9,95 €
– Arròs cremós de formatge sec al romaní: 18,80 €
– Canelons de bou de mar amb xips de peix i torrades: 14,80 €
– Vi de la Casa: Vi de la bota.