El Galliner de L’Antiquari està situat en una zona privilegiada del casc antic de Tarragona, en un palau que es va construir al segle XVII sobre la muralla del Fòrum Romà, per la qual cosa les seves parets guarden restes arqueològiques del típic cadirat romà. Està qualificat pel Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, com a lloc d’interès turístic i està inclòs en la ruta turística de monuments històrics. El local l’ocupava inicialment un antiqüari; els germans Blazquez ho van convertir en un bar de copes, en el qual es duien a terme diferents activitats culturals: música, pintura, literatura, etc., durant anys fins que ho va conèixer Mariano, li va agradar i ho va comprar, amb la idea de fer en ell un baluard cultural, amb exposicions i espectacles. Actualment el polifacètic Mariano Vázquez està jubilat i és la seva esposa Susana Goicoechea, qui el porta. L’Antiquari ha estat i segueix sent, durant més d’una dècada, tota una referència de cultura a la ciutat i un punt de trobada d’artistes, intel·lectuals i personatges de la vida bohèmia tarragonina. En els diferents espais a dos nivells del local, que en total pot albergar uns 120 comensals, David Pérez i Albert Bladé que són els xefs, ofereixen una cuina tradicional, a partir de productes de primeríssima qualitat, amb un resultat certament òptim. Plats senzills, de sempre, sense més secrets que la bona matèria primera i l’encertada elaboració. La seva especialitat són les tapes. Susana dirigeix els diferents menjadors que gaudeixen d’una decoració moderna contrastant en un entorn clàssic del casc medieval de Tarragona. El celler té 40 referències.
Especialitats de la casa
– Laminat de carbassó amb encenalls de foie, melmelada de tomàquet i oli de tòfona: 9,00 €
– Amanida de llagostins: 10,50 €
– Ous trufats: 8,50 €
– Paella de filet amb poma caramel·litzada i foi: 13,00 €
– Bacallà a la muselina d’all: 11,90 €- Pastís de formatge casolà: 4,50 €
– Menú: 23,00 €
– Vi de la Casa: Flor del Montsant Criança, 11,00 €