Toni Bru, oriünd de Cabacés, un dels més prestigiosos cuiners de les comarques tarragonines, i també sommelier i bon coneixedor del Priorat, va tornar a la seva terra, deixant Amposta, i a Falset està fent una molt bona feina gastronòmica, El restaurant bàsicament en la línia de la cuina tradicional amb tocs personals. El Celler de l’Aspic es troba dins de l’edifici de la Cooperativa, un local totalment remodelat on l’espai i el volum donen l’atractiu i calidesa. Tot això en un espai d’alçada on es barreja el que és modern amb la construcció tradicional, un interior evocador al vi on l’entrada és una mostra dels bons vins que hi trobarem. El menjador principal és una sala àmplia i clara presidida per una càmera de vidre on es guarden els millors vins de la casa, al fons un gran finestral on es pot gaudir d´una vista magnífica de la població. També compta amb una sala reservada per a degustacions, tasts, menjars privats, etc. Antoni Bru, junt amb Ricardo Ortiz, segueix oferint-nos la seva interessant cuina pròpia adaptada als productes de temporada de la comarca i especialment als seus famosos vins, però sense oblidar l’Ebre, com ho proven els seus saborosos plats d’arrossos. La carta canvia per estació. Celler important amb més de 800 referències, perquè l’establiment és un restaurant que treballa per la cultura del vi a la comarca del Priorat, buscant els millors productes de la comarca, així com altres de fora, que per les seves característiques o per la seva relació qualitat-preu. Aquesta carta de vins està elaborada amb una filosofia de preus on el vi només té un increment del p.v.p. oferint-se a preu de botiga. Amb aquesta fórmula també ofereix als seus clients el servei de venda de vi i assessorament, al preu de la carta. Al restaurant cobra un servei del vi per tot allò que comporta: Les copes de vidre, càmeres climatitzades, decantadors, el servei, formació i altres complements per gaudir del producte. En aquesta tasca per la cultura del vi, es promociona els productes del Priorat alhora, que el client pugui gaudir amb plaer tan bé com sigui possible. Serveix vins a copes de Montsant i Priorat. Si el comensal no s’acaba el vi, tapen l’ampolla i se l’enduu. Disposen d’una varietat de pa al forn de llenya.
Especialitats de la casa
– Canelons de rostit amb crema de bolets: 15,40€
– Cassola d’arròs caldós amb safrà. Peix i marisc: 22,00 €
– Espatlleta de cabrit de Capafonts amb sebes i vi ranci: 24,20 € 18,00 €
– Bacallà amb samfaina i cruixent d’espinacs: 19,80€
– Peus de porc sens òs amb romaní i sebetes: 18,70 €
– Pastís calent d’avellana de Prades amb crema de Calvados: 8,80 €
Menú Degustació: 39,60 €
Menú Priorat: 55,00 €
Menú de Vins: 77,00 €
– Vi de la Casa: D.O. Montsant, 10,00 €