Situat a la planta baixa de l’hotel, a dues pases de la Rambla de Figueres i molt a prop del museo Dalí, aquest restaurant de la família Duran compta amb una història que es remunta a l’any 1823 i és un dels més antics i prestigiosos de l’Empordà. El xef Enrique Izquirdo, amb el suport de Lluïsa Duran, filla dels propietaris, ofereix una línia de cuina catalana de mercat, amb productes de primeríssima qualitat i una elaboració molt ben feta. Plats molt bons de receptes empordaneses, alguns preparats davant els comensals. Dirigeixen el menjador, que manté l’estil i la decoració de sempre, com una peça d’autèntic museu, Mario i Ramon Duran. Va ser el restaurant preferit de Salvador Dalí, de qui es conserven molts records. Cal destacar l’important celler, que conté més de 150 varietats, pot visitar-se i constitueix un racó entranyable de l’establiment i que inclou algunes taules per si es vol menjar. El servei és molt professional i a la vegada amable. 2 varietats de pa d’elaboració pròpia.
Especialitats de la casa
– Croquetes de Ca la Teta: 9,95 €
– Tàrtar de tonyina Balfegó: 16,60 €
– Pernil ibèric d’aglà de Guijuelo amb coca de vidre sucat amb tomàquet: 18,95 €
– Cloïsses a la planxa amb all i julivet: 18,15 €
– Vieires a la catalana: 19,90 €
– Crêpes suzzette: 11,05 €
– Menú “Terra de cuiners”: 40,00 €
– :
– Vi de la Casa: Floresta D.O. Empordà., 17,00 €