Albert Raurich, cap de cuina de elbullirestaurant de Ferran Adrià des de 1999 fins el 2007, va iniciar l’abril de 2008 una nova etapa amb Camper i va obir a dues passes, als peus del modern hotel Casa Camper, el bar de tapes asiàtiques “Dos palillos”. La vida a elBulli va modelar la seva manera de pensar, entendre i fer: Passió per la cuina i màxim respecte per la materia prima; el concepte de la tapa com manera d’entendre la gastronomia; i la senzillesa, dins de la complexitat, el mirall de la seva cuina, que està basada en l’oferta gastronòmica d’extrem orient, és a dir, japó, xina, tailàndia, vietnam, etc… El local és petit: una barra asiàtica en forma de U, davant de la cuina, per a 20 començals (cal reservar) que podem triar entre dos menús degustació, llevat dels migdies que també es pot optar per la carta. Un bar de tapes a l’entrada, per a 12 persones, la zona més informal en la que l’oferta és sempre a la carta i un petit saló, al fons, amb una taula per a 10 persones. Des de 2012 té una estrella a la guia Michelin. El xef és Takeshi Somekawa i el cap de sala, que té decoració també asiàtica, és Adrià de Pablo. El celler ofereix un centenar de referències, a cura del sommelier Tamae Imachi.
Especialitats de la casa
– Nenúfares thai: 5,60 €
– Soja en tres colors: 5,80 €
– Kakigori de dashi amb musclos: 8,90 €
– Ànec Pekín: 7,40 €
– Coco thai: 5,60 €
– Gelat de te matcha: 3,90 €
– Menú: 22,00 €
– Menú degustació: 80,00 €