El 1948, Ramon Pons i Maria Cinta Carbó, pares de la segona generació, María Inès Pons i el seu espòs Joaquín Ojando, van fundar aquest restaurant que continua oferint la típica cuina marinera autòctona. Els mariscs i els peixos són els protagonistes d’aquest establiment familiar, que ofereix una bona cuina del mar, ben elaborada per la xef Mari Carmen Gisbert, que juntament amb el seu marit, Joaquim Ramon Ojando, la tercera generació, són actualment els propietaris i qui porten les rendes de l’establiment. Compta també amb l’hotel Plaça Vella, de 3 estrelles i 21 habitacions. En Joaquim Ramon dirigeix les sales. En entrar, hi ha un temptador expositor de peixos i mariscs, i després del bar hi ha un menjador petit molt acollidor i al fons una sala de molt gran per fins a 250 comensals. Al primer pis, un altre gran menjador per a tot tipus de celebracions, casaments, comunions, etc. A destacar també la terrassa a l’aire lliure, pels dies de bon temps. El celler compte amb unes 50 referències.
Especialitats de la casa
– Barco grillé, safata variada de marisc amb llagosta o bou de mar o nècores: 132,00 €
– Suquet de peixos a la marinera: 39,60 €
– Cloïsses al vapor: 19,00 €
– Angules: 66,00 €
– Llagostins especialitat Casa Ramón: 20,00 €
– Gelat de turró amb teula d’ametlla: 3,95 €
– Menú: 18,00 €
– Menú degustació: 66,00 €
– Vi de la Casa: Terra Alta i Penedès., 17,00 €