CASA LEOPOLDO | Barcelona
CASA LEOPOLDO | Barcelona
QUALIFICACIÓ: 7,50

Qualificació GourmandQualificació GourmandQualificació GourmandQualificació GourmandQualificació Gourmand

TIPUS DE CUINA:
Tradicional
ADREÇA:
C/. Santo Rafael, 24. 08001 Barcelona.
HORARIS:
De 13,00 a 16,00 i de 19,00 a 23,00. No tanca

Óscar Manresa i Romain Fornell, presenten la seva proposta de cuina popular catalana a casa Leopoldo. La carta juga amb entrants, segons plats i postres que componen un menú dinàmic, canviant i a preu tancat; alhora que es mantenen tapes clàssiques i suggeriments de plats per compartir. Destaca entre les receptes mítiques el cap i pota “Pepe Carvalho”, entre altres plats de la cuina catalana en general i barcelonina en particular.
El llenguado a la meunière, la “cua de toro” –pràcticament liquidat de les cartes de la ciutat- els fideus a la cassola, les mandonguilles amb sèpia, els arrossos, el fricandó… són els garants de la cuina popular catalana al Casa Leopoldo del futur, ben arrelat al Raval barceloní. Tenen amb la imatge icònica d’un restaurant amb més de 80 anys d’història però vol adaptar-se al comensal actual, amb gustos amplis, gourmet i internacional”. La cronologia de l’establiment arrenca en 1929 quan Leopoldo Gil crea al carrer Aurora el celler que donarà motiu a Casa Leopoldo. En 1936 obre les seves portes al carrer Sant Rafael. En 1972 l’escriptor Manuel Vázquez Montalbán publica la seva primera novel·la amb el detectiu Pepe Carvalho com a protagonista. Serà el màxim ambaixador del restaurant. Rosa Gil, néta del fundador, assumeix l’adreça del local l’any 1997 i en 2015 tanca Casa Leopoldo. Un any més tard els empresaris restauradores Óscar Manresa (Torre d’Alta Mar, Kauai, Casa Guinart, L’Altar, Oncle Carlos) i Romain Fornell (Caelis, Cafè Emma, Cafè Turó, La Plasshola) es converteixen en els nous propietaris del restaurant i final i feliçment en 2017 Casa Leopoldo reobre al públic amb grans plats clàssics de la cuina tradicional catalana que es presenten al comensal amb una fórmula actualitzada de menú-carta a preus populars i mantenint la decoració taurina i els taulells que caracteritzen la imatge i personalitat de l’establiment. La cuina, en el pis inferior, no s’amaga al comensal, que la intueix en entrar i percep d’ella els sabors d’un receptari propi. El servei en sala es presenta uniformat i amb l’esperit de confort i atenció personalitzada que requereix una casa de menjars actual, oberta tant a un pica-pica informal com a una àgape destinada a una llarga sobretaula. Així culmina la seva posada al dia custodiant els símbols del seu passat per construir un futur dinàmic i a l’abast d’un públic divers.

Especialitats de la casa

Especialitats de la casa
– Llenguado a la meunière:
– La “cua de toro”:
– Mandonguilles amb sèpia:
– Arrossos:
– Fricandó:
– :
– Menú-carta (tots els dies migdia i ni).: 32,95 €
– :
– Vi de la Casa: , 17,00 €

Serveis
PREU MITJÀ:
CONTACTE
93 441 30 14
Web del restaurant
CAPACITAT
ACCEPTEN:
VISAMASTERCARDAMEXDINERS
Comparteix aquest Restaurant Gourmand!
Subscriu-te & rep les nostres recomanacions
Estigues a l’última en establiments gourmand. Inscriu-te per ser el primer en descobrir les nostres trovalles setmanals.


envelopephone-handsetmap-markerlinkcross