Ados passos de la plaça Vendome, al fons d’un breu passatge, es troba una gran joia de la gastronomia parisenca. El seu xef propietari, Alain Dutournier, ofereix la seva alta cuina creativa i d’autor, que prioritza al màxim sabors i productes per a no restar l’autenticitat dels mateixos, sense disfressa alguna. La gran ampolla que presideix l’entrada de l’establiment ens adverteix que aquí tot és gran, immens, fabulós. En els quatre menjadors dirigits per Philippe Macquet, Patrick Vildary i Patrick Cazeaux, que tenen decoració minimalista admirarem immensos quadres de pintors, entre els quals hi Tàpies. Es respira professionalitat, responsablitat, grandesa, i alta, molt alta, cuina francesa, pausada, tranquil·la, admirable, feta per un gran mestre culinari, per un apassionat de la cuina. Perquè si bé Dutournier és un gran amant dels toros i un gran parlador, és encara millor xef. Va néixer el 1949 al poble de Cagnotte (Landes) entre Dax i Peyrehorada, i entre Gaves i Adour (en els confins de la Chalosse i el País de Orthe). De la seva mare i de la seva àvia va adquirir l’amor a la cuina i va aprendre del seu art i de la importància dels bons productes, gallines de granja, bous de Chalosse, confits, foie-gras… Va estudiar a l’Escola d’Hostaleria dels Pirineus; passa per diferents restaurants i el 1973 obre el seu restaurant Trou Gascon, al districte 12 de París, on ofereix la seva cuina “de veritat” amb productes sans i autèntics. El 1976 és nomenat Millor Sommelier-Restaurador de París i un any després rep la primera estrella Michelin, arribant la segona el 1982. És el 1986 quan obre Carré des Feuillants, en el primer districte parisenc, el lloc ideal per a l’evolució de la seva cuina fins a l’actualitat al centre de París. El mateix any obté les 2 estrelles Michelin. Chevalier de l’Ordre National du Mérite, el 1989, Xef de l’Any 1996, entre d’altres distincions, Dutounier va renovar completament el seu Carré des Feuillants en una estètica reposant i rigorosa en combinació perfecta sintonia amb el seu esperit actual de la seva cuina de gran alçada, recolzada en la modernitat i l’originalitat, en els camins de la llibertat creativa. El celler del restaurant és impressionant amb més de 80.000 ampolles, és un dels més importants de París, a càrrec del sommelier, Christophe Serpin.
Especialitats de la casa
– Boullon Câtaignes:
– Poule faisane; turbot sauvage, caviar ébène, rit noir:
– Turbot sauvage, caviar ébène, rit noir:
– Le cèpe mariné, poèlé, en petit pâté chaud:
– Lièvre en prestigieuse royale au vin de Sauternes le filet frotté d’épices et servi rosé:
– Fougeru briard affiné a la truffe:
– Menú Dinar “Temptació”: 58,00 €
– Menú “Les idees de la saison”: 78,00 €
– Vi de la Casa: , 17,00 €