José Ramón Neira, és el xef propietari d’aquest restaurant, que des de la seva fundació el 1975 està considerat com la millor marisqueria de Barcelona, un dels seus millors restaurants de cuina marinera i tradicional, amb mariscs i peixos de primeríssima qualitat, que elaboren en uns impecables fogons a la vista. L’establiment compta amb dues parts diferenciades. La de la barra de bar en la que també pot degustar qualsevol plat i la de les sales del fons en què estan habilitats els diferents menjadors, decorats amb elegància, emprant fustes nobles. El servei és diligent i molt amable. El celler compta amb unes 100 referències de vins i caves. No hi ha dubte que Botafumeiro ha estat i segueix sent un dels temples gastronòmics més importants de la Ciutat Comtal, tota una referència culinària de l’excel·lent cuina gallega, liderada per aquest emblemàtic professional que és Moncho, per als amics.
Especialitats de la casa
– Safata del Cantàbric (per a dues persones): 87,30 €
– Rap al vinagre de Xerès amb tomàquet natural espinacs: 32,20 €
– Caldereta de Llagosta: 46,30 €
– Llenguado al Cava amb llagostins: 32,20 €
– Llobarro a la ceba tendra glacejada: 36,90 €
– Canyes de l’apòstol farcides de crema de vainilla amb xocolata calenta: 6,25 €
– :
– :
– Vi de la Casa: Albariño, 17,00 €