La mare de Jean-Pierre Vigato, xef propietari del restaurant Apicius, situat en un parc magnífic al centre de París, era mestressa de casa i cuinava cada dia amb esemor i amor. D’això es va impregnar Vigato o li va quedar una gran sensibilitat a les olors i a les aromes de la cuina, d’ella, les coses més simples eren les millors. Vivien en una casa de camp amb un jardí i una horta. Segons apunta la guia Relais & Chateaux, de la qual forma part Apicius, la “màxima” de Paul Gauguin “Cuinar suposa tenir una ment lleugera, un esperit generós i un cor gran”… s’aplica perfectament a la cuina de Jean-Pierre Vigato i al seu establiment, una joia guardada a l’estoig d’un palauet Parisià. Tot just creuar el pòrtic, s’opera la màgia… Un ambient subtil i refinat, al centre d’un parc privat. La cuina, fascinant, molt inventiva i contínuament actualitzada al gust del dia, en què el xef autodidacta crea les seves receptes, fa personalment les seves compres i detesta repetir-se. Impressiona en arribar al restaurant les dimensions d’aquest. Entrem en un jardí extraordinari amb escultures en què al fons està un autèntic palau. Deixem la terrassa del costat i entrem en un dels més importants temples culinaris de París, amb diversos menjadors i salons amb exquisida decoració. El servei, impecable, el celler, majestuós i, el més important, la cuina, de 2 estrelles Michelin, que per a nosaltres, sens dubte, hauria de ser de 3).
Especialitats de la casa
– Pommes de terre de Noirmoutier au caviar osciètre:
– Filets de rougets mijotés “minute” Dans l’eua de mer huître et cresson curry:
– Bar sauvage et couteaux grillés, réduction corsée:
– Pigeon grillé, bettes várices, persil craquant, sauce diable au beurre salé:
– Triple côte d’agnaua du Limousin, coffre de pommes de terre:
– Grand dessert tot chocolate:
– Menú degustació: 160,00 €
– Menú degustació: 200,00 €
– Vi de la Casa: , 17,00 €