Asador y sidrería” familiar autènticament basca, situat a l’entrada de la població en un vistós edifici amb agradable terrassa, que va obrir l’1 de juliol de 2019 pel matrimoni Aingeru Macias i Manuela Vela, ell davant dels fogons i ella a la sala. El menjador, amb una capacitat per a uns 50 comensals, té una decoració rústica amb matisos, pedra vista en les parets, sostre amb bigues de fusta i molts detalls bascos, com el tipus de cuina que ofereix amb productes de gran qualitat i carns de vaca i bou que maduren en la instal·lació a aquest efecte que hi ha a l’entrada de l’establiment. Important celler amb un nombre aproximat de vins i caves de 150, que es cobren a preu d’adquisició en origen més 6,00 euros d’obertura. Té plats sense gluten; no vegans ni vegetarians. Nascut a Donostia, Aingeru es va iniciar a la cuina amb la família que eren cuiners i la seva formació és autodidacta. Té ampli coneixement en tall de carn i especejament, apresos en una carnisseria en la que va treballar com a aprenent i és tècnic industrial titulat. També ha dirigit i és propietari de diverses empreses del món industrial i d’hostaleria. El nom del restaurant, d’origen basc, significa la casa de l’àvia i vol ser un petit homenatge a la tradició basca i la “etxekoandre”, (les mares i àvies basques).
Especialitats de la casa
– Foie mi-cuit fet a casa: 15,00 €
– Fongs confitats amb rovell d’ou de corra: 15,00 €
– Bacallà amb cocotxes al pil pil: 22,00 €
– Entrecot de vaca vella: 20,00 €
– Bou vell nacional madurat, 100 gr.: 11,00 €
– Pastís Amonaren: 6,00 €
– Menú: 21,00 €
– Menú Cap de Setmana: 27,00 €
– Vi de la Casa: Bodega Alsinac, 17,00 €