El matrimoni format per Waldo Bartolomé i Cristina Jiménez, oriünds de Madrid, treballaven al Canal+ de la televisió però la seva fal·lera era la viticultura i, en definitiva, el món del vi. El seu somni, tenir un petit hotel temàtic del vi, amb encant, al Priorat. I fa ja més d’una dècada van començar a buscar-lo pels pobles de la que diuen la “Toscana catalana” fins que van trobar una casa en ruïnes, deshabitada des del 1950, al petit poble de Gratallops (menys de 200 habitants). Al 2004 la van comprar i van començar unes importantíssimes obres de reconstrucció que van durar quasi tres anys i van respectar tot el que es va poder del passat, sense renunciar a les comodi-tats i confort de l’hostaleria actual. Així va néixer, a l’any 2006 l’hotel Cal Llop, dit així per la seva vinculació a la denominació de la població. I aquelles primeres pedres dels segles XII o XIII que van posar els monjos cartoixans i que van anar creixent en alçada fins al segle XVII, sempre habitada per diferents famílies de la zona, és ara un bonic hotel de tres estrelles, amb mil i un detalls de bon gust, molt colorista, en el que destaquen els contrastos de modern i rústic, de pedra vista i parets actuals de vius colors. Només té 10 habitacions, totes elles diferents, segons l’antiga estructura de la casa. En concret són 4 habitacions estàndards, 3 superiors i 3 suites, totes elles amb telèfon directe, televisió, aire condicionat i calefacció, assecador de cabell i a les suites minibar gratuït. Tot l’hotel té wifi també gratuït i només tanca del 10 de gener al 10 de febrer. Preu de l’habitació doble: 112/150 euros/dia (esmorzar inclòs). A la part baixa de l’hotel, ocupant el que abans eren les cavalleries, hi ha el restaurant La Boca del Llop (només sopars). Una oferta molt interessant és la d’un cap de setmana per 405 euros per parella, 2 nits, 2 sopars maridats amb vi del Priorat i Montsant, esmorzars, visita a 2 cellers amb tast de vins i un tast d’oli de Siurana. Cal Llop forma part de l’Associació Priorat Enoturisme, que agrupa a 55 empreses de la zona per promocionar i divulgar la cultura del vi i de l’oli a la comarca.