HOSTAL DE LA GAVINA | S’Agaró

HOSTAL DE LA GAVINA

★ ★ ★ ★ ★ GL

La història de l’Hostal de la Gavina està entrellaçada amb la de S’Agaró i la família Ensesa.
En els primers anys 1920, Josep Ensesa Gubert, fill d’un reeixit industrial de Girona, va persuadir al seu pare perquè comprés els terrenys entre la badia de Sant Pol i la platja de Sa Conca, al nord de Sant Feliu de Guíxols. La zona ni tan sols tenia un nom, així que la família va triar cridar-ho com el rierol Agaró que discorria per allí. La primera casa de S’Agaró, Senya Blanca, es va construir en 1922 i l’Hostal de la Gavina va obrir les portes de les seves 11 habitacions per primera vegada el 2 de gener de 1932. Tots dos edificis formaven part de la comunitat de xalets al costat del mar que estava construint Josep Ensesa amb els dissenys de l’arquitecte Rafael Masó i Valentí, un prestigiós defensor del disseny català tradicional que va definir el caràcter de S’Agaró amb pòrtics, torres, terrasses amb vista esplèndides al Mediterrani i teulades de línies baixes per crear una colònia dirigida a aquells amb gust per l’art. Posteriorment declarat Lloc d’Interès Cultural per la Generalitat de Catalunya, S’Agaró ha crescut lentament sense perdre mai de vista els seus orígens. L’Hostal de la Gavina també ha anat creixent. Avui dia, les 11 habitacions s’han convertit en 74 (d’elles 17 suites) d’estil elegant amb sòls de parquet o marbre, mobles de banús tallats, llums de Murano i belles terrasses exteriors i balaustrades d’inspiració italiana. Preu de l’habitació doble, 295/440 euros/dia. L’hotel ha anat afegint la piscina d’aigua marina, el spa, jardins, tennis amb pistes de terra batuda, pádel, tendes, pàrquing propi a l’aire lliure, restaurants Candlelight, Garbí i El Barco, sota la direcció gastronòmica de Romain Fornell, i instal·lacions per a reunions, però manté el seu estil original i no ha perdut el seu patrimoni històric. L’antic es barreja amb el nou d’una manera subtil i atemporal. És membre de The Leading Hotels of the World. Ho dirigeix Alberto Depau.
Durant els més de 80 anys des d’aquell primer dia de 1932, el millor dels mons de l’art, la literatura, el cinema i la política han passejat pels jardins de la Gavina i s’han allotjat a les seves habitacions.

SERVEIS

ADREÇA

Plaça Roserar, s/n. S’Agaró.
17248 – S’Agaró, Girona.

CONTACTE

PÀGINA WEB

HORARIS

Tanca de 1 de novembre a 7 d’abril

ACCEPTEN

VISAMASTERCARDAMERICAN EXPRESS

Subscriu-te & Rep les Nostres Recomanacions

Estigues a l’última en establiments gourmand. Inscriu-te per ser el primer en descobrir les nostres trovalles setmanals.Guia Gourmand NO envia spam. Pots donar-te de baixa quan vulguis.

Hotels propers

By |2020-09-12T19:11:16+02:00novembre, 2015|Hotels|0 Comments
Go to Top