CINC SENTITS | Barcelona

CINC SENTITS | Barcelona

QÜALIFICACIÓ: 9,50

Qualificació GourmandQualificació GourmandQualificació GourmandQualificació GourmandQualificació Gourmand

TIPUS DE CUINA:

D’autor

ADREÇA

Entença, 60. Barcelona
08015 Barcelona.

HORARIS

Horari a partir de les 13,30 i a partir de les 20,30. Tanca diumenge i dilluns; 2 setmanes a l’agost

La família Artal és oriünda de la Torre de l’Espanyol (Ribera d’Ebre), però Jordi Artal, xef propietari del Cinc Sentits, va néixer al Canadà. De petit li agradava molt la cuina i va aprendre les seves arts de la seva àvia i de la seva mare. La seva primera orientació professional el va portar a Califòrnia on durant 9 anys es va vincular amb la informàtica. De tornada als seus orígens familiars i només amb formació autodidacta va inaugurar el 2004 a l’Eixample barceloní el restaurant Cinc Sentits, que l’any 2008 va obtenir l’estrella Michelin. Malgrat les millores realitzades en el local del carrer Aribau, Jordi no se sentia satisfet i va començar a buscar-ne un altre que finalment va localitzar, un any i mig més tard, al carrer Entença. I a finals de novembre de 2018 va obrir portes el flamant nou Cinc Sentits per oferir un gran espectacle gastronòmic en sis espais ben diferenciats. El comensal traspassa la porta d’entrada i es troba amb la primera sorpresa: un petit cubicle tancat que serveix de recepció, on se l’informa que entrarà tot seguit en un segon espai que simbolitza el poble de la Torre de l’Espanyol, un homenatge a les seves oliveres, amb els quatre troncs que hi ha i que serveixen de taula per al vermut acompanyat d’uns aperitius de benvinguda: l’oliva de Faifó amb romaní; arengada a la brasa amb sofregit de tomàquet, cruixent d’all i pols de julivert; tupina d’espatlla de porc amb samfaina i col envinagrada. Un vermut també sorprenent per la seva elaboració amb la varietat blanca de Picapoll. Segueix el recorregut per admirar un celler vertical i s’arriba al menjador principal que representa la Ciutat de Barcelona, amb una decoració minimalista i un gran cub en el centre que li proporciona il·luminació i separació a la sala. Queden dos menjadors privats, un per 28 comensals amb entrada independent i un altre més petit amb vista a la cuina i que atenen els propis cuiners. Al pis inferior, els serveis i entre ambdós pisos un segon celler vertical. I comença el festí culinari, d’una cuina avantguardista, d’autor, catalana i mediterrània, de productes de proximitat, sempre molt frescos que aporta sensacions noves i desperta els cinc sentits. El comensal disposa d’uns targetons amb informació dels ingredients de cada plat. El maître i sommelier és Eric Vicente.

Especialitats de la casa

– Calamar, pedres d’all negre, salsa de calamar encebat i picad:
– Truita, emulsió de pebrots de Padró, tomàquet assecat i confitat, cruixent de fonoll, “ficoide” glacial:
– Llom baix de vedella “rossa gallega”, textures de pastanaga, fetge gras planxa:
– :
– :
– Gelat de llet fumada, pedres de iogurt i xocolata blanca, crema de cassia, dolç de llet calent i neula de iogurt:

– Menú curt: 99,00 €
– Menú llarg: 119,00 €

– Vi de la Casa: , 17,00 €

Serveis

, , , , ,

PREU MITJÀ:

CONTACTE

93 323 94 90

Web

CAPACITAT:

32 comensals

ACCEPTEN:

VISAMASTERCARDAMERICAN EXPRESS

Subscriu-te & Rep les Nostres Recomanacions

Estigues a l’última en establiments gourmand. Inscriu-te per ser el primer en descobrir les nostres trovalles setmanals.



Guia Gourmand NO envia spam. Pots donar-te de baixa quan vulguis.

Restaurants propers

By |2020-09-12T17:40:41+02:00setembre, 2020|Restaurants|0 Comments
Go to Top