Inaugurat l'abril de 2023, el restaurant El Morro és un projecte familiar que ofereix l'autèntica essència de la gastronomia cubana als seus clients i ens porta l'essència de l'encantadora illa caribenya i del seu poble. Dirigit per Jorge Luis Díaz, Maritza Lissabet, Gerardo Castillo i Lianne Díaz, el Morro pren el seu nom del famós castell del Morro, un símbol a Cuba per la seva posició estratègica en una colina, que permetia defensa el territori dels corsaris i pirates. De fet, tota la carta de El Morro és un homenatge a Cuba, on molts plats agafen noms carregats de simbolisme, oferint un viatge fascinant a través de la seva història, amb una apassionant fusió d'elements de la cuina espanyola, africana, aborigen i caribenya.
A la seva carta destaquen tant plats individuals com els famosos combinats, típics a l'illa, on es poden degustar varietats de carns, com el "Cañonazo", o peixos, com el "Malecón". Sota la direcció de la Maritza als fogons, on compta amb el suport de Roberto Eguis Villarino, el restaurant ofereix una variada carta que combina la cuina tradicional cubana amb influències mediterrànies. Destaquen especialitats com l'ajiaco, una mena de "cocido" cubà amb un sabor inigualable, l'amanida cubana, semblant a l'empedrat però utilitzant el fesol negre, o la famosa "ropa vieja", un clàssic cubà, o el porc rostit amb ‘mojo’, un plat clàssic que cal reservar amb un dia d'antelació. Tanmateix, el restaurant s'obre a la influència mediterrània i completa la seva carta amb plats del territori molt ben elaborats, com l'arròs melòs. Els postres són majoritàriament frutals i autèntics, portant-nos el sabor del tròpic a taula.
Dirigit a la sala pel Gerardo Castillo, el restaurant està obert de 12h fins a mitjanit i ofereix també un servei d'esmorzar-brunch al matí. A destacar la seva immillorable relació qualitat-preu, amb racions abundants a preus molt comptetitius, a més de tenir ofertes de temporada. El Morro és sens dubte un petit trosset de Cuba a Salou.
Tamal 10
Amanida Cubana 6,50
Ajiaco (Cocido cubà) 12
Tostones farcits 7,50
"Ropa Vieja" 20
Massa fregida de porc 21
"Enchilado" de camarons 17
Casquet de guaiaba 6,50
Panetela borratxa 6,50
Vi de la Casa: Rama Corta, 15
Menú entre 14,50 i 21,50 segons època de l'any