Coque té el seu origen històric a la casa de menjars Les Ones, fundada en Humanes de Madrid en 1956 pels avis de Mario, Rafael i Diego Sandoval. És la següent generació, els pares dels germans Sandoval, la que després d’ampliar el negoci familiar en 1976 creen el restaurant Coque. En 2000 mor el pare, Rafael Sandoval, i Mario es marxa a realitzar un stage a elBulli. Anys més tard seran Rafael (sala), Diego (celler) i Mario (cuina) els qui quedin al capdavant del restaurant. Solament tres anys Coque rep el premi al Millor Establiment de Restauració Situat en Territori Nacional. En 2004 arriba la primera estrella Michelin i Mario Sandoval guanya el Campionat d’Espanya de Cuiners. Més de 60 anys de trajectòria contemplen a Coque, un restaurant que manté les seves arrels al mateix temps que les evoluciona amb innovació i esperit d’avantguarda en la seva cuina. En 2014 Mario Sanvodal rep el Premi Nacional de Gastronomia i en 2015 Coque obté la segona estrella Michelin, que s’uneix a la resta de distincions entre les quals destaquen 3M en la Guia Metropoli i 3 sols Repsol. En 2017 Coque canvia d’escenari per créixer, ocupant un espai d’1.100m2 en el cor de Madrid. L’estudi de Jean Porsche s’encarrega de donar forma al nou restaurant, que gaudeix d’una decoració i disposició pensada per al gaudi del comensal, per viure una experiència gastronòmica original i única, en un viatge sensorial a través de quatre espais: coctelería, celler, cuina i sala, on finalitza un recorregut personalitzat i pensat al mil·límetre. En cada estada, el client assaboreix el resultat de la ment creativa de Mario, una cuina moderna i evolucionada que sap adaptar-se i investigar per oferir el mos perfecte. La seva proposta gastronòmica se centra en dos menús, servits en les estades de l’establiment.
Especialitats de la casa
– Escalivada a la llenya amb romesco:
– Geleé de tomàquets secs, mojama de tonyina marinada amb herbes amargues i freses de Mujol:
– Gamba blanca, fritada andalusa del seu cap i reducció de vi de Jerez:
– Escabetx de perdiu al safrà amb all morat de les Pedroñeras i albergínia:
– Estofat de cua de toro de brega amb rovell d’ou escalfada, tòfona i adobats:
– Gelat de taronja i romaní rostit a la llenya amb xocolates especiades:
– Menú Q17, 140,00 (220,00 amb maridatge). Menú Q17plus, 185,00 ( 295,00 amb maridatge).:
– :
– Vi de la Casa: , 17,00 €