En una ubicació tan estratègica, comercial i turística com és l’encreuament de Diputació/Passeig de Gràcia, Tapas, 24 de Carles Abellan ocupa un petit local als baixos de l’edifici 269, per esmorzar, dinar, berenar i sopar, ja que l’horari és de 8 a 24 hores. Una barra amb U, tancada per la cuina a la vista, i unes taules altes constitueixen l’espai que es complementa amb una terrassa al carrer. Peculiar, singular, exitós, quasi sempre ple i en cues d’espera en hores crítiques (no reserva taula) la seva oferta culinària que entusiasma i captiva és un homenatge a la tradició, a les tapes clàssiques del país, un sincer tribut a la nostra cultura, productes, elaboracions casolanes i, en definitiva, a la identitat barcelonina. Es defineix com un “bareto” de tota la vida, especialitzat en tapes cent per cent clàssiques i tradicionals. L’oferta està pintada a les parets del local, a les múltiples pissarres i en la bossa de paper que resguarda els coberts dels comensals. El servei és molt diligent i amable. Es pot demanar vi a copes. Els vins de la casa són els vins de propietat Carles Abellan. Un altre èxit del gran empresari i xef creatiu, audaç, lúdic, generós, que se suma al Bravo, situat a l’hotel W; Suculent, Tapas, 24 Camp Nou, a Barcelona; Ena, a l’hotel Alfonso XII, de Sevilla; i Tapas, 24 Montreal, a Montreal (Canadà).
Especialitats de la casa
– Per començar, un vermutet: Olives de Sanlucar o farcides d’anxova: 2,50 €
– Escopinyes amb salsa: 9,80 €
– Truita espanyola amb pernil: 9,50 €
– Cap i pota: 16,00 €
– Arròs Barcelona: 20,00 €
– Fideus a la catalana: 14,00 €
– :
– :
– Vi de la Casa: , 17,00 €