L’1 de maig de 1936, el matrimoni format per l’Enric Bonay i la Montserrat Riembau, avis de l’actual propietari i xef, Josep Fanals, van obrir la casa de menjars de Can Bonay, a la plaça Major de Peratallada. Durant la guerra civil no van tancar i en la postguerra també van continuar; l’arribada del turisme als anys cinquante/seixanta els va donar un impuls i van fer reformes per modernitzar l’establiment, que va pasar en el 1960 a mans de la seva filla, Maria Lluïsa Bonay, que es va casar amb Joaquim Fanals. L’any 1978 van agafar el relleu els dos fills del matrimoni, en Josep i l’Enric Fanals, que des de llavors porten els restaurant juntament amb les seves dones. Aquest restaurant familiar ofereix cuina de temporada amb plats típics de la cuina catalana, de caire casolà. Cal destacar l’esforç per mantenir i recuperar aquelles receptes tradicionals i oblidades, com són els guisats, rostits, suquets, caça… Bona relació qualitat- preu. El menjador ocupa un primer pis i a la planta baixa s’ubica el Museu del Vi i el celler que estan obert al públic tot l’any en un horari molt més ampli que el del restaurant, per fer un àpat informal, prendre un vermut, una copa a la tarda o un gintònic al vespre; un nou espai per cel·lebrar el 65 aniversari de Can Bonay.
Especialitats de la casa
– Gratinat d’esberginies amb llagostins
– Oca amb naps
– Caça en temporada (porc senglar, conill de muntanya, perdiu)
– Peres al vi
– Vi de la Casa: Vi de la bóta, Alt Empordà