Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruch són tres cuiners que es van formar professionalment i van treballar junts durant més de 16 anys al restaurant El Bulli ocupant càrrecs de màxima responsabilitat a la cuina. A partir de l’any 1998 van formar, junt amb Albert i Ferran Adrià l’equip creatiu de El Bulli fins el seu tancament al 2011, per iniciar la seva transformació en El Bulli Foundation, i els tres segueixen vinculats i treballant juntament amb Ferran Adrià en la conceptualització de la Bullipedia de forma molt activa fins novembre del 2014. Al 2012 decideixen associar-se per tenir un restaurant propi. D’aquesta manera, l’abril de 2012, neix el restaurant Compartir a Cadaqués i al desembre de 2014 decideixen obrir un segon restaurant, Disfrutar, a Barcelona, amb una línia gastronòmica que aposta clarament per l’avantguarda en format de menús degustació. És un restaurant pensat per a que el client gaudeixi al màxim de la gastronomia creativa amb una cuina atrevida, divertida i moderna a la recerca del gust com a premissa principal. La bodega té 220 referències. Situat a l’Eixample, just davant del Mercat del Ninot, l’establiment també sorprèn pel seu disseny. El respecte per la història i l’herència del Mediterrani en són la inspiració i la ceràmica el fil conductor que marca l’espai interior. La zona d’accés està inspirada en Barcelona, en els forjats del Mercat del Ninot i en els colors de la ceràmica mironiana. El passadís central, fet de ceràmica amb els colors i textures de l’argila, travessa la cuina que queda totalment a la vista del client i dóna pas al menjador principal, que està inspirat en els petits pobles de pescadors i destaca per ser un espai lluminós i blanc, que transporta fora de la ciutat i enllaça amb la terrassa. Aquest restaurant no disposa de carta. Només Menús.
Especialitats de la casa
Ravioli transparent de pesto. Polvoró de tomàquet i caviaroli d’arbequina. Galleta d’Idiazábal fumat amb poma i api.
“Disfruta” de l’oliva. “Multipescadito frito” amb ous frescos de truita. Rovell d’ou cruixent amb gelatina de bolets.
Pastís de blat de moro i foie-gras. “Natilles” de blat de moro. “Cochinita Pibil” en deconstrucción.
Els nostres macarrons a la carbonara. Amanida líquida. Salmó i verat marinat amb coliflor al vinagre i “dumplings” de ceps.
Yuba de dashi amb maridatje de salsa de soja.
Navalles amb salsa verda i pèsols. Llagosti “al ajillo”.
La seqüència de la llebre: Copa freda a l’estragó. Galeta gelada amb foie-gras. Amb foie-gras i cacau. Laksa.
Colomí amb moniato i “migas” de cansalada.
Tot pinyó. Entrepà de sorbet de pinya i marialluisa. Cucurutxo de pastís de formatge.
– Menús Gran Clàssic i Gran Festival: 160 €
– Menús Disfrutar Festival i Disfrutar Clàssic: 200 €