El 1835 i a la zona més típica del Barri Gòtic, a prop de les Rambles de Barcelona, la família Bofarull va fundar un dels restaurants més carismàtics de la ciutat amb el nom de Can Bofarull. Amb el pas del temps, un dels seus plats més famosos li dóna el seu nom actual, Los Caracoles. Des de llavors, quatre generacions més de la família Bofarull han sabut mantenir les excel·lències d’una cuina popular d’alta qualitat. La seva ben guanyada popularitat ha arribat a tots els racons del món i s’ha convertit en una de les cites obligades de tot aquell que visita Barcelona. Es caracteritza per ser un lloc freqüentat, des de sempre, per destacades personalitats del món de l’art, de l’espectacle, de la política i de les finances, atretes no només pel bon plaer culinari, sinó per l’encant dels seus nombrosos racons plens d’història. Les parets de l’establiment estan plenes a vessar de fotografies amb personatges famosos i populars. Tota aquesta feina s’ha vist recompensada, a banda de per l’estimació de tothom, amb l’obtenció de la Medalla al Mèrit Turístic. El carrer és estret i tancat al transit rodat. Tothom el coneix. A la façana, al costat de la porta d’entrada, salta a la vista la gran graella que prepara els pollastres a l’ast. A la barra del bar es pot prendre l’aperitiu. L’Aurora i el seu germà, Ramon, dirigeixen l’establiment, amb la col·laboració de les cosines Cristina i Yolanda Bofarull. Feliciano, el pare, el patró, ja jubilat. Disposa de salons privats des de 14 a 100 comensals. Al celler si guarden unes 190 referències de vins.
Especialitats de la casa
– Cargols: 12,90 €
– Sopa bullavesa: 23,90 €
– Paella de llamàntol: 34,00 €
– Bacallà a la llauna: 24,50 €
– Mariscada especial (2 p.): 141,50 €
– Pollastre a l’ast fet amb llenya: 16,90 €
– Vi de la Casa: Primat., 17,00 €