MALENA | Gimenells

MALENA | Gimenells

QÜALIFICACIÓ: 9,25

Qualificació GourmandQualificació GourmandQualificació GourmandQualificació GourmandQualificació Gourmand

TIPUS DE CUINA:

D’autor

ADREÇA

Recinte La Vaqueria, Ctra. De Sucs s / n Gimenells
25112 Gimenells.

HORARIS

De 13.00 a 15,30 i de 21,00 a 22,30 hores. Tancament setmanal: dilluns i les nits de dimarts, dimecres i dijous

Josep Mª. (Xixo) Castaño, xef amb una formació autodidacta, i amb el suport de la seva esposa Mª Elena Ruiz, que dirigeix la sala i exerceix també de sommelier, van obrir a Lleida el 18 de febrer de 1991 el restaurant Malena (nom que vol ser un homenatge a la besavia Magadalena que era cuinera), practicant una cuina amb arrels lleidatanes, aplicant creativitat i tècnica a la cuina tradicional fins aconseguir un estil propi. No va trigar en arribar el prestigi a l’establiment, que va aconseguir l’estrella Michelin, el 2004, i que conserva, per l’exquisida cuina que ofereix, arrelada a la seva terra i amb tocs creatius, d’autor. L’any 2008 van canviar d’ubicació, situant-se als afores d’un petit municipi, Gimenells, a poc més de 25 quilòmetres de la capital. Allà es va establir La Vaqueria, un projecte innovador de col·laboració entre el restaurant Malena i l’Irta, que associa la recerca alimentària amb la valoració gastronòmica i l’experimentació culinària. El seu objectiu és la valoració dels productes autòctons catalans a partir de noves preparacions gastronòmiques i culinàries, utilitzant mètodes tradicionals i moderns de processament dels aliments i la seva difusió. Dos petits menjadors amb només tres taules cada un, amb una rosa a la taula en cadascuna d’elles, i una decoració minimalista clàssica i alhora moderna reben els comensals per a un festí gastronòmic d’alt nivell. Celler important amb 250 referències.

Especialitats de la casa

– Patates, faves i cargols al allioli de menta: 20,00 €
– Velouté de pollastre de corral amb blat de moro, tòfona i foie-gras: 28,00 €
– Remenat cremós de rovellons i gambes: 28,00 €
– Xai a la canyella i pebrot acabat a la brasa: 20,00 €
– Garrí cuinat amb cítrics i vainilla acabat al forn de llenya: 22,00 €
– Mató amb festucs i gelat de maduixes al pebre: 7,00 €

– Menú: 42,00 €
– Menú degustació: 72,00 €

– Vi de la Casa: 15,00 / 17,00 €

Serveis:

Aparcament. Aire condicionat.

PREU MITJÀ:

50 €.

CONTACTE

973 74 85 23

Web

CAPACITAT:

30 comensals

ACCEPTEN:

VISA

Subscriu-te & Rep les Nostres Recomanacions

Estigues a l’última en establiments gourmand. Inscriu-te per ser el primer en descobrir les nostres trovalles setmanals.



Guia Gourmand NO envia spam. Pots donar-te de baixa quan vulguis.

Restaurants propers

By |2020-11-12T19:52:52+01:00octubre, 2020|DESTACAT III, Restaurants|0 Comments
Go to Top