La valenciana Begoña Rodrigo inicialment no tenia la vocació de cuinera i va estudiar enginyeria industrial. En 1966 amb 21 anys, va marxar a Holanda per treballar en el sector de l’hostaleria i allà va tenir els seus primers contactes amb les cuines. Després va passar per Londres abans de tornar al seu país. Finalment al novembre de 2005 va estrenar el seu propi restaurant a València per oferir la seva imaginitiva i creativa cuina basada en el territori amb productes de qualitat i proximitat, molts d’ells de la terra propera. El 2013 va ser la guanyadora de la primera edició de Top Xef Espanya i un any després va obtenir la designació de “Cuinera de l’Any de la Comunitat Valenciada 2014”. La Saleta disposa d’un menjador, per a unes 50 persones, amb cuina en viu després de la barra gaudeix d’una relaxant atmosfera i ambient íntim, amb fustes de tons clars, taules grans separades, molt agradable. El servei, dirigit pel seu germà Sergi, és proper i afectuós. El celler té unes 500 referències i està a càrrec de Miguel Jiménez. Al capdavant de la cuina, David Vizcaino. A destacar la presentació dels plats. Tot està a un nivell de l’estrella Michelin, tot i que de moment no la tingui, però sí el sol de Repsol. El menjar sorprèn molt gratament per la personalitat de la seva autora que transmet en cada plat les seves experiències d’un intens treball i dedicació de tota una vida gens fàcil, de lluita contínua. A cada plat, coloristes i elegants, s’observa la superació de Begoña en unes tècniques culinàries senzilles però que busquen i obtenen el reals sabors i els gustos de cada ingredient. Una alta cuina mediterrània que no deixa indiferent al comensal. Actualment Begoña té també altres restaurants.

envelopephone-handsetmap-markercross