Innovació gastronòmica sense perdre’n l’essència ni la tradició. La jornada que la Diputació de Tarragona ha dut a terme a Salou, en el marc de la iniciativa ‘Som Gastronomia - Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025’, ha posat de relleu el producte local, la tradició culinària i el conjunt del sector agroalimentari del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. Alhora, s’ha destacat la importància d’innovar, posar al dia i reivindicar la cuina i el producte de Catalunya, conservant-ne els trets característics que els fan apreciats arreu. Tot plegat ha de permetre projectar més i millor la gastronomia del país.

La gastronomia: ‘Identitat i desenvolupament econòmic i social’

“La gastronomia és identitat, és cultura, i també és un àmbit estratègic que afavoreix el desenvolupament econòmic i social. Per aquest motiu, a la Diputació de Tarragona donem suport ferm i constant a la gastronomia, a l’agroalimentació, al turisme gastronòmic, a l’emprenedoria...” ha destacat la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, durant l’obertura de la jornada.

De la seva part, el diputat delegat de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Tarragona, i alcalde de Salou, Pere Granados, s’ha mostrat confiat que aquestes jornades “siguin un punt d’inflexió per al sector i que puguem entre tots contribuir a fer de la gastronomia una palanca de desenvolupament econòmic local, sostenible i de qualitat”.

El públic assistent a la Sala Europa de Salou ha gaudir d’una conferència del director general de la Fundació Alicia, Toni Massanés, i d’una exhibició gastronòmica en directe amb tast, a càrrec dels xefs amb estrella Pep Moreno, del restaurant Deliranto de Salou, i Rafel Muria, del Quatre Molins de Cornudella de Montsant.

Així mateix, s’ha celebrat una taula rodona on s’ha fet èmfasi en el fet que la demarcació de Tarragona és el territori català amb més productes agroalimentaris amb segell de qualitat. Hi han participat, a part dels dos cuiners i de Massanés, la xef Susana Aragón; el president de la Federació Catalana Denominacions d’Origen Protegides - Indicacions Geogràfiques Protegides (DOP-IGP), Josep Pere Colat; la tècnica de Promotora dels Aliments Catalans (Prodeca) Montserrat Costafreda, i el vicepresident de l’Associació d’Empreses d’Hostaleria de Tarragona (AEHT), Àngel Pérez.

Durant les jornades també hi ha hagut espai d’exposició i espai de trobada i de treball de productes amb Denominació d’Origen (DO) i Indicació Geogràfica Protegida (IGP) de la demarcació de Tarragona i del conjunt de Catalunya.

25 de novembre a La Ràpita

La pròxima sessió, amb inscripcions encara obertes, tindrà lloc el 25 de novembre al Museu de la Mar de l’Ebre de la Ràpita dins el marc de ‘Som Gastronomia - Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross