Dins de varietat de guíes gastronòmiques que aquest dies arriben a les llibreries (Michelin, Repsol, Gourmand, Macarfi…), de la mà de Chordà Comunicació ens arriba el projecte, Family Run Restaurants, que s’ha presentat recentment.

Peter Staples, home de negocis i restaurador, propietari del restaurant Abingdon de Londres ha triat Catalunya per posar en marxa aquest projecte innovador que pretén fer un homenatge als restaurants familiars, donant-los un espai exclusiu dins l’ampli món dels restaurants i destacant, molt especialment, la seva tasca, dedicació i la utilització de productes orgànics, de temporada i de proximitat.

Els restaurants familiars són una de les poques institucions humanes on es recalca el nostre lligam a la natura, a través de l’ús de productes orgànics i de temporada; i alhora són un microcosmos de com un col·lectiu i els individus que el conformen poden treballar conjuntament, formant uns lligams estrets i mutus. Els xefs, els cambrers, els dissenyadors, els encarregats… tots expressen la seva individualitat en benefici de tot plegat i en benefici de la societat.