El restaurant del Parador de Tortosa ha millorat notablement la seva cuina amb la incorporació a començaments de l’any actual de la nova xef, Sandra Antoní. Actualment en un marc d’arquitectura medieval molt reeixit, ocupant el gran saló de l’històric castell de la Suda, el restaurant Marmitia del Parador de Tortosa ofereix la cuina mediterrània i regional, amb encertades elaboracions típiques de la zona.
La carta consta de dos apartats, un amb plats de gastronomia i tradició i l’altre amb plats de proximitat i regionals. També ofereix el Menú tradicional de Tortosa que inclou embotits i formatges catalans, musclos del delta de l’Ebre al vapor, escalivada amb anxoves i fritura de calamars amb allioli, de primer i arròs Costa de l’Ebre tot pelat, de segons; crema catalana amb carquinyolis i cafè o infusió, acompanyat de pastissets de Tortosa, més vi de la D.O. Terra Alta (minin 2 persones).
Dirigeix el menjador Josep M. Serret, que s’encarrega també dels vins. El celler compta amb unes 24 referències de vins i caves de diferents denominacions d’origen. El vi de la casa és el Llàgrimes de Tardor, criança 2015, D.O. Terra Alta.
Entre les especialitats que poden gaudir estan l’amanida tèbia de bacallà i carxofes amb vinagreta de tomàquet, 10,00; peix de la llotja a la planxa, 25,00; filet de vedella a la graella, patates al caliu i verdures escalivades, 22,00; navalles del Delta de l’Ebre a la planxa amb all i julivert, 15,00; bacallà amb samfaina, 18,00; anguila amb suc, 16,50; “ternasco” rostit amb patates a les fines herbes, 19,00; pastissets del Parador i garrofetes del Papa Luna amb mistela de la Terra Alta, postra emblemàtic del Parador.
El restaurant també ofereix plats sense gluten i per vegans i vegetarians. Té accés per discapacitats.
Fent una mica d’història poden dir que fa molts segles Abderrahman III va erigir una fortificació, situada sobre l’actual ciutat de Tortosa, en un promontori que va ser testimoni d’assentaments ibèrics i romans. Aquell vell castell àrab, denominat de la Suda, del segle X, es va convertir en Parador de Turisme l’any 1976, oferint unes vistes panoràmiques precioses del riu Ebre, les muntanyes de Beseit i la capital de la comarca del Baix Ebre.
Compta amb bells jardins al recinte murallat i certament constitueix tot un referent en l’hostaleria de la ciutat. Només per admirar el Castell de la Suda mereix la visita. El dirigeix Jesús Hernández. Disposa també amb aparcament, jardí, piscina, parc infantil, salons de convencions i restaurant. L’any 2017 va portar a terme unes obres de reforma i millora de l’accessibilitat del Parador, que inclouen nous ascensors que permeten l’accés de minusvàlids a les habitacions i al menjador.
Actualment ofereix 72 habitacions, amb aire condicionat, minibar, telèfon directe, televisió via satèl·lit i Movistar+, assecador de cabell. Wi-Fi a tot el Parador. A la cafeteria disposa del Movistar+ lliga (B) per veure els partits de lliga, “campions”, etc. El preu de l’habitació doble és de 95/143 euros/dia.
Castell de la Suda, s/n. (43500) Tortosa. Tel.: 977 44 44 50. Horari de 13,30 a 15,30 i de 20,00 a 22,30. No tanca. American Express, Master Card i Visa. Aire condicionat. Aparcament. Terrassa. Capacitat per a 125 comensals, segons muntatge fins a 275. Correu electrònic: comedor.tortosa@parador.es Web: www.parador.es