Obert el 2012 en una zona de moda de la capital valenciana aquest restaurant de Ricard Camarena permet conèixer la cuina d’aquest gran xef de València amb preus moderats i en un ambient molt distès.
La decoració del local és molt singular i igual que la cuina és molt informal, en una línia divertida i canalla com bé defineix el nom de l’establiment. La sala, llarga i estreta, en la qual al fons hi ha la cuina, la dirigeix Juan Manuel Llorens i té una capacitat per a 70 comensals. El servei és molt diligent. La carta de vins té unes 50 referències. Al capdavant de la cuina està Toni Padial sota la coordinació de José Luis Marín.
L’oferta gastronòmica es basa principalment en tapes a compartir. Els apartats de la carta són: Amanides Made in Canalla; un toc de fritura molt diferent; de l’hort...al cel; crus/marinats i quelcom més; de menjar amb la mà... o no; del mar i de la terra...per acabar; i nostres postres.
Entre les especialitats a tenir en compte, sandwich cruixent d’aiguardent, canyella, dolç de moniato i foie, 2,90 ud.; ostres, 4,20 ud.; ensaladilla rusa Ricard Camarena amb escuma d’olives farcides, 9,80; amanida tailandesa, cacauets, coco torrat i herbes, 10,80 croqueta de pollastre a l’ast, 2,20 ud.; bunyols cremosos i cruixents de bacallà amb emulsió de miso, 2,20 ud.; calamar a la romana, maionesa de llima kefir, rúcula i formatge feta, 13,90; caneló d’alvocat, tonyina marinada i pic de gall, 16,50; steak tartar de vaca gallega, 15,50; ceviche de corbina, amb taronja i ají groc, 13,90; curry vermell de porc ibèric, 13,50; torrija caramel·litzada amb gelat de mantecao, 7,50; tarta gelada de poma rostida amb mouse de galeta, 7,90; espectacular textures de xocolata, 7,90.
També ofereix un Menú migdia de dilluns a divendres, 15,50 (caps de setmana, 17,50) i un Menú degustació, 26,00. El vi de la casa és el Mestizaje (Utiel Requena), 18,00.
Maestro José Serrano, 5 (46005) València. Tel.: 96 374 05 09. Horari de 13,30 a 16,00 i de 20,30 a 23,00. No tanca. American Express,Master Card i Visa. Aire condicionat. reservas@canallabistro.com. Web: www.canallabistro.com