CA LA PEIRONA | Vilaplana

CA LA PEIRONA | Vilaplana

QÜALIFICACIÓ: 7,00

Qualificació GourmandQualificació GourmandQualificació GourmandQualificació GourmandQualificació Gourmand

TIPUS DE CUINA:

Tradicional

ADREÇA

Carrer Àngel Guimerà, 1. Vilaplana
43380 Vilaplana.

HORARIS

De 13,00 a 15,30 i de 21,00 a 22,30. Tanca diumenge nit, dilluns nit i dimarts tot el dia. Tanca per vacances 3 setmanes per juny i 1 setmana per Cap d’Any

Ala Maria Mercè Serres li agradava molt la cuina, des de sempre, encara que a la família no hi havia cap antecedent restaurador. L’art dels fogons el va aprendre a casa, de la seva àvia, de la seva mare i, quan es va casar amb el Joan Maria Mestre, de la seva sogra. Un dia –ara fa 15 anys–, es va decidir i va convertir en realitat el seu somni: ser cuinera professional i tenir el seu propi restaurant; així va néixer Ca La Peirona. El seu marit, que treballava en una empresa des de feia 24 anys, va deixar la feina per ajudar-la: s’encarregaria del menjador. Actualment, el seu fill, Joan Maria està amb la mare a la cuina. Ca La Peirona és un restaurant familiar, situat a “la Riba” –un balcó a la serra de la Mussara– de la població de Vilaplana, al mateix peu de la muntanya. A l’agost de 1999, el matrimoni Mestre inaugurava un restaurant al poble, que ocupa els baixos de la seva casa pairal. Van adequar el que abans havia estat l’estable, en un rústic menjador, que conserva la pedra vista i les bigues de fusta; un espai agradable i acollidor, per uns 35/40 comensals. El nom de l’establiment respon a què l’àvia vivia a La Mussara en un Mas que es deia del Peiró, per una pedra molt grossa que servia de fonament, i li deien La Peirona. La Maria Mercè, aviat va superar les primeres dificultats dels ingredients i les quantitats, i ara té la mà trencada en preparar exquisides elaboracions de la cuina tradicional catalana. Certament una cuina senzilla, de poble, casolana, però amb tots els sabors i olors que donen els xups-xups i les hores als fogons. En definitiva, plats de tota la vida i amb una bona relació qualitat/preu. Les postres es fan a la casa. El restaurant treballa també molt bé el producte de temporada. Així, cal esmentar els bolets de tardor i l’oli d’oliva arbequina verge extra de la Cooperativa de Vilaplana condimentat amb espècie. A la bodega tenen vins de les comarques tarragonines i d’altres D.O., unes 50 referències. Els caps de setmana convé reservar taula anticipadament, ja que habitualment està ple.

Especialitats de la casa

– Escudella catalana: 9,00 €
– Canelons casolans de carn: 8,00 €
– Caragols a la llauna: 12,00 €
– Espatlla de corder de llet al forn: 19,00 €
– Filet de vedella a la pedra: 17,00 €
– Crema catalana com es feia abans: 3,80 €

– Menú cap de setmana: 24,00 €
– Menú setmanal: 12,50 €

– Vi de la Casa: Roureda jove, 17,00 €

Serveis

, , , , ,

PREU MITJÀ:

30,00 €

CONTACTE

977 81 51 71

Web

CAPACITAT:

45 comensals

ACCEPTEN:

VISA

Subscriu-te & Rep les Nostres Recomanacions

Estigues a l’última en establiments gourmand. Inscriu-te per ser el primer en descobrir les nostres trovalles setmanals.



Guia Gourmand NO envia spam. Pots donar-te de baixa quan vulguis.

Restaurants propers

By |2020-09-12T14:29:49+02:00setembre, 2020|Restaurants|0 Comments
Go to Top