Als peus de La Musara, davant del petit mirador amb boniques vistes a l’emblemàtica muntanya tarragonina, des de 1999 un restaurant familiar ofereix la cuina de sempre feta com a casa. És una cuina senzilla, de poble, casolana, però amb tots els sabors i olors que donen els xups-xups i les hores als fogons. En definitiva, plats de tota la vida i amb una bona relació qualitat/preu. Les postres també es fan a la casa. El restaurant treballa també molt bé el producte de temporada. Així, cal esmentar els bolets de tardor i l’oli d’oliva arbequina verge extra de la Cooperativa de Vilaplana condimentat amb espècie.

El menjador és petit, només per a uns 45 comensals. Ocupa els baixos de la casa pairal de la família Mestre/Serres. Abans era l’estable que van convertir en un rústic local, que conserva la pedra vista i les bigues de fusta; un espai agradable i acollidor, en el centre de la localitat de Vilaplana.

A la Maria Mercè Serres li agradava molt la cuina, des de sempre, encara que a la família no hi havia cap antecedent restaurador. L’art dels fogons el va aprendre a casa, de la seva àvia, de la seva mare i quan es va casar amb el Joan Maria Mestre va decidir ser cuinera professional i tenir el seu propi restaurant. El seu marit va deixar la feina per ajudar-la: s’encarregaria del menjador. Actualment, ell està ja jubilat però s’ha incorporat el fill, Joan Maria està amb la mare a la cuina. Tenen un menú setmanal per 12,50 euros i els caps de setmana, convé reservar taula anticipadament, per 24,00 euros. El preu mitjà surt per uns 30 euros.

A la bodega tenen unes 50 referències. El vi de la casa és el Roureda jove, de Vilallonga, 9,00 euros.

Entre les especialitats cal tenir en compte l’escudella catalana, 9,00; canelons casolans de carn, 8,00; macarrons amb formatge, 6,00; caragols a la llauna o la gourmanda (20 minuts), 12,00; bacallà gratinant, amb salsa de romesco o allioli, 14,00; espatlla de corder de llet al forn, 19,00, juntament amb el “xuleton” de vedella a la pedra, 23,00 i el filet de vedella a la pedra, 17,00; peus de porc estofats amb bolets, 11,00; i la carn de caça, estofat de porc senglar, 14,00 i filet de cérvol adobat a la planxa, 14,00; i a l’hora de les postres, el coc amb avellanes torrades, 3,80; i la crema catalana casolana, 3,80.

Carrer Àngel Guimerà, 1. (43380) Vilaplana. Tel.: 977 81 51 71. Horari de 13,00 a 15,30 i de 21,00 a 22,30. Tanca diumenge nit, dilluns nit i dimarts tot el dia. Tanca per vacances 3 setmanes per juny i 1 setmana per Cap d’Any. 6000 i Visa. Aire condicionat, aparcament. [email protected]